Siliconen dakbedekking: duurzame renovatie van EPDM & bitumen daken

GE Enduris 3500 Silicone Roof Coating is de meest kwalitatieve siliconen dakbedekking (Cool Roof) op basis van zeer geavanceerde (1K) 100% siliconen-polymeer technologie en garandeert de hoogste kwaliteit, garantie, waterdichtheid en levensduur in vergelijking met alle traditionele dakbedekkingen.

 

De siliconen dakbedekking, als gecertificeerd Cool Roof, kenmerkt zich door hoge warmtewering (zonreflectie 88%, SRI: 111), die het binnenklimaat in de zomer met 3-6 graden verlaagt en daarmee de koellast en energievraag van airco-installaties sterk vermindert. De 100% siliconen is volledig UV-stabiel en permanent bestand tegen stilstaand water.

 

Brochure:  GE ENDURIS Siliconen Dakbedekking

 

siliconen dakbedekking cool roof

 

EPDM of Bitumen dakbedekking
EPDM of bitumineuze dakbedekking renoveren op de traditionele manier is een kostbare en tijdrovende aangelegenheid: alle oude dakbedekking moet veelal eerst verwijderd en afgevoerd worden voordat er nieuw dabedekkingsmateriaal aangebracht kan worden. Denk hierbij ook aan de oplopende kosten voor de verwijderings-bijdrage van bitumen, arbeidsloon voor de verwijdering & afvoer en bijv. kosten van hoogwerkers / kranen om nieuw dakbedekkingsmateriaal op het bestaande dak te plaatsen. Dit kan beter, sneller en efficiënter !

 

Installatie
GE Enduris wordt rechtstreeks ‘airless’ over bestaande geprofileerde metalen dakplaten, EPDM, PVC of bitumen dakbedekking gespoten en resulteert in een naadloos zeer elastisch membraan (542% !). Voorafgaand wordt GE Enduris Seam Sealant nauwkeurig toegepast voor de waterdichte reparatie van naden, overlappen of scheuren in de dakbedekking, lekkende doorvoeren en hemelwaterafvoeren. De nieuwe siliconen dakbedekking is permanent waterdicht, wordt niet aangetast door stilstaand water en is bestand tegen extreme weercondities en drukbelasting.

 

GE Enduris herstelt en stopt de veroudering van EPDM of bitumen dakbedekking, die ook niet meer verwijderd hoeft te worden in tegenstelling tot de traditionele methode van dakrenovaties en is daarmee de groene toekomst van dakrenovaties.

 

dakrenovatie epdm en bitumen met siliconen dakbedekking

 


GE Enduris-3500 is de beste dakrenovatie voor een naadloos waterdicht en zonreflecterend Cool Roof. Verleng hiermee tegelijkertijd de levensduur van zowel bestaande als nieuwe dakbedekkingen van bitumen, EPDM, PVC, metalen damwand(profiel)platen of beton daken.

 

100%: Waterdicht
100%: UV-bestendig
100%: Siliconen

 

ge endiris seam sealant dakrenovatie scheuren naden
Enduris Seam Sealant wordt volgens GE installatie-voorschrift gebruikt bij toepassing van de Enduris 3500 siliconen coating, als dakrenovatie of voor directe dakreparaties van zowel bestaande als nieuwe dakbedekkingen van bitumen, EPDM, PVC, metaal etc. of betonnen daken.

 

 

Graco-GH933-Cool-Roof-Coatings---Enduris

GRACO GH933ES Big Rig Sprayer
Installatie: machinaal airless spuitwerk (7250 psi/500 bar)

 

Verwerking: vanaf 1 ºC, zonder neerslag.
Milieuvriendelijk: geen oplosmiddelen
Brandklasse: klasse A (onbrandbaar) volgens UL 790 en ASTM E84
NEN 6050: voldoet door Brandvrij, zonder open vuur ‘dakdekken’
Garantie: 15 of 20 jaar, gebaseerd op de gekozen laagdikte.

 

Enduris-3500 is permanent bestand tegen stilstaand water (!) en hierdoor zeer geschikt voor dakrenovatie van platte daken met een slechte afwatering, minimaal afschot en plasvorming (wateraccumulatie).

 

Totaaloplossing:

Renoveren van o.a. EPDM of bitumineuze dakbedekking zonder verwijderingskosten en met GE fabrieksgarantie van 15 of 20 jaar! Dakonderhoud en dakrenovatie tegen zeer aantrekkelijk tarieven in combinatie met een onderhoudscontract!

 

Datasheet: GE ENDURIS-3500
Datasheet: GE ENDURIS Seam Sealant
Datasheet: GE ENDURIS-3500 detailwerken

 

 

  • GE gecertificeerde installatie
  • GE fabrieksgarantie: 15 of 20 jaar verzekerd
  • 100% siliconen (superieur aan EPDM / bitumen)
  • Levensduur meer dan 40 jaar
  • Geen verwijderings- en afvoerkosten
  • Hoge warmtewering & energiebesparing
  • Milieuvriendelijk: geen oplosmiddelen
  • Landelijke dekking